26/11/07

Boscos endins: d'aquí 2 mesos


Boscos endins, diumenge 25 de novembre 19h, Teatre Municipal de Girona.

M'encantaria poder dir que l'obra em va encantar, que va ser brillant i que tots els actors van estar a l'alçada (no només del públic, si no de la peça, el repartiment i de la companyia).
Malauradament ahir els va faltar merda, i molta.

No vull ser pessimista ni excessivament crítica, però crec que ahir la meitat dels actors es van quedar a casa, i a escena n'hi havia només 3 o 4.

No vull ser dura ni dolenta, però suposo que d'aquí un parell de mesos els actors se sabran els papers, les cançons i es podran lluir en la coreografia, seguretat i estaran brillants en escena, i faran gaudir i al·lucinar el públic.

Tanmateix no vull desmerèixer ni la posada en escena (vestuari, maquillatge i decorats) ni la música, ja que juga un paper fonamental a la peça. El decorat rotatori dona molt joc i en alguns moments hi ha bones solucions pels mutis i les entrades en escena.

Els meus (forts) aplaudiments per a la l'Anabel Totusaus, l'Anna Moliner i la Mone (tot i que en alguns moments es va quedar en blanc, deslluïnt completament escenes amb aquells segons de silenci que et fan posar la pell de gallina...). Però, en genera, Boscos Endins està dominat aclaparadorament per les veus i els cares femenines.

Mala nota per al director (no es pot estrenar una obra en aquestes condicions), en els tècnics (es va desenganxar un decorat) i per als altres que ahir no van fer d'actors (Jordi Estadella (també amb errors) i el forner). A mig camí es van quedar Marc Pujol, Carlos Gramaje i Sergi Albert.

Un apunt, des del públic també hi van haver sorpreses, els crits d'unes fans cridant "guapa, guapa!" a la Gisel·la enmig de l'obra i d'un flaix d'una foto que van tirar-li. Im-pressionant.

En resum, i repetint que no vull ser incendiària, i amb tot el respecte del món,espero que com el vi, Boscos endins millori amb el temps.